Degenkolb teleurgesteld na tweede plaats

John Degenkolb was, na zijn zege in Parijs-Roubaix eerder dit jaar, topfavoriet om de vierde etappe van de Tour de France op zijn naam te schrijven. Degenkolb wist wel de sprint te winnen, maar de Duitser van Giant-Alpecin zag aan het einde van de etappe zijn landgenoot Tony Martin met drie seconden voorsprong over de finish gaan. 

De etappe was een soort korte versie van Parijs-Roubaix, met zeven kasseienstroken die in totaal 13,3 kilometer lang waren. Degenkolb was zoals verwacht sterk, maar moest genoegen nemen met een tweede plaats achter Martin, die met deze zege ook geel pakte. "Ik ben enorm teleurgesteld," zei de sprinter na afloop. "Het is mooi dat een andere Duitser wist te winnen, maar ik wilde zelf de winst pakken. Alles ging perfect, alleen de overwinning miste."

Marc Reef, coach bij Giant-Alpecin, sluit zich bij deze woorden aan. "Het was echt teleurstellend. We deden het uitstekend, zaten telkens goed en deden alles volgens plan. Tot drie kilometer van het einde, in de finale liep het niet helemaal goed meer. De tweede plaats is uiteindelijk het resultaat met de kleinste beloning. Een grote kans is vervlogen."