Messi: "Guardiola verdient applaus"

Lionel Messi kijkt uit naar het weerzien met Pep Guardiola. De Spaanse trainer is woensdag met Bayern München te gast in Camp Nou, waar Guardiola als speler en trainer grote successen vierde met FC Barcelona. "Het is briljant wat we allemaal met Guardiola hebben bereikt", zei Messi een dag voor de halve finale in de Champions League. "We hebben samen heel veel prijzen gewonnen en onder hem heb ik veel geleerd."

Messi hoopt dat zijn voormalige trainer een warm welkom krijgt in de Catalaanse voetbaltempel. "Pep verdient applaus van de fans, want hij heeft alles gewonnen in zijn periode hier. Maar zodra de wedstrijd is begonnen, moeten de supporters zoals gewoonlijk ons weer aanmoedigen. Guardiola kent ons erg goed en wij weten hoe hij zijn ploeg graag laat spelen. Wat dat betreft is niemand in het voordeel."

De Argentijnse superster ziet geen favoriet voor de kraker in de halve finale. "Het gaat tussen twee ploegen die beide in vorm zijn. Bayern mist een aantal belangrijke spelers, maar dat mag geen excuus zijn. De wedstrijd is te groot en belangrijk om smoesjes te verzinnen."