Barcelona aast op revanche voor 7-0

FC Barcelona krijgt in de halve finale van de Champions League tegen Bayern München de kans zich te revancheren voor de zwaarste Europese nederlaag ooit. In het seizoen 2012-2013 ging de Catalaanse trots in München met 4-0 onderuit en werd vervolgens in het eigen Camp Nou ook vernederd door Arjen Robben en zijn ploeggenoten (0-3). Nog nooit had Barcelona een tweeluik in de knock-outfase van een Europees bekertoernooi met meer dan vier doelpunten verschil verloren.

Barcelona en Bayern München stonden acht keer tegenover elkaar in Europa. De Spaanse club won slechts eenmaal, met Pep Guardiola als trainer op de bank in de kwartfinale in 2009 (4-0). De andere zeven duels leverden vijf keer een Duitse overwinning op en één keer een gelijkspel. De huidige koploper van de Spaanse competitie wil voor de achtste keer naar de finale van het belangrijkste Europese bekertoernooi, de Duitse kampioen jaagt op zijn elfde finaleplaats.

Niet alleen voor trainer Guardiola van Bayern is het een weerzien met zijn oude club, ook voor middenvelder Thiago Alcántara en reservekeeper José Manuel Reina. Mark van Bommel, Mark Hughes en Patrik Andersson speelden ook voor zowel Barcelona als Bayern.