Darter Lewis bekroont superweekend met tweede zege

Darter Adrian Lewis heeft een superweekend afgesloten met winst in Player Championship 5. Vrijdag wist hij ook al een Player Championship te winnen en zaterdag verloor hij de finale van Michael van Gerwen. Vandaag wist hij de winst door in de finale te winnen van Brendan Dolan, het werd 6-5.

Lewis won in de eerste ronden van Dave Ladley en Mick Todd. In de derde ronde was Jackpot met 6-4 te sterk voor Raymond van Barneveld. Daarna volgende nog zeges op Cristo Reyes en Robert Thornton. In de halve finale was hij met 6-4 te sterk voor Keegan Brown, die in de vierde ronde te sterk was voor Van Gerwen (6-4).

Dolan won op weg naar de finale van Luke Woodhouse, Andy Jenkins, Dean Winstanley, Gerwyn Price, Gary Anderson en Simon Whitlock. De Noord-Ier kwam echter een leg tekort om de finale te winnen.

Naast Van Gerwen werden ook Jelle Klaasen en Benito van de Pas in de achtste finales uitgeschakeld. Klaasen verloor met 6-5 van Anderson en Van de Pas moest met dezelfde cijfers zijn meerdere erkennen in Jamie Lewis. Van de Pas gooide in de tweede ronde tegen Max Hopp wel een negendarter. Vincent van der Voort, Christian Kist en Jeffrey de Zwaan werd net als Barney in de derde ronde uitgeschakeld.

Lewis verzamelde dit weekend 25.000 Britse pond (34.500 euro). De volgende Player Championships worden gespeeld op 1, 2 en 3 mei in Coventry. Aan deze vloertoernooien doen 128 darters met een tourkaart mee. Ieder toernooi heeft een prijzenpot van 60.000 pond (82.300 euro), waarvan 10.000 pond (13.800 euro) voor de winnaar. 

Uitslagen Player Championship 5 

Achtste finale
Keegan Brown 6-5 Michael van Gerwen
Ricky Evans 6-4 Devon Petersen
Robert Thornton 6-1 Steve Hine
Adrian Lewis 6-4 Cristo Reyes
Gary Anderson 6-5 Jelle Klaasen
Brendan Dolan 6-4 Gerwyn Price
Simon Whitlock 6-0 Mervyn King
Jamie Lewis 6-5 Benito van de Pas

Kwartfinale
Keegan Brown 6-2 Ricky Evans
Adrian Lewis 6-4 Robert Thornton
Brendan Dolan 6-2 Gary Anderson
Simon Whitlock 6-1 Jamie Lewis

Halve finale
Adrian Lewis 6-3 Keegan Brown
Brendan Dolan 6-4 Simon Whitlock

Finale
Adrian Lewis 6-5 Brendan Dolan

Alle uitslagen zijn te vinden op de site van de PDC.