PVV: otter moet oprotten

De PVV vindt de otter geen verrijking voor het Zuid-Hollandse natuur. Enkele exemplaren van de marterachtigen hebben hun heil gezocht in de NIeuwkoopse Plassen, maar aanhangers van de eenmanspartij zijn van mening dat de otter moet worden uitgezet.

Reden hiervan zouden de kosten zijn die de ottercultuur nu eenmaal meebrengt in de provincie. Om de otter wat meer ruimte te geven en zich helemaal thuis te voelen, is Natuurmonumenten van plan om een paar tunnels aan te leggen. Onzin, vind de PVV. De otters horen niet in het westen thuis en kunnen beter gedeporteerd worden naar Friesland.

De otter heeft zich dertig jaar lang niet laten zien in het gebied, maar sinds vorig jaar is een voorzichtige ottertsunami begonnen.

Natuurmonumenten is bang dat de dieren zonder veredelde rioolbuizen drukke wegen zullen oversteken zonder goed uit te kijken, wat mogelijkerwijs voor de nodige slachtoffers zou gaan zorgen. Waanzin in de ogen van de PVV Zuid-Holland. Ze (de otters) kunnen beter naar het hoge noorden gaan, waar minder auto's rijden en meer groen te vinden is.