AS Roma verliest punten zonder Strootman

AS Roma dreigt koploper Juventus nog verder uit het oog te verliezen. De nummer twee van de Serie A kwam zaterdag voor eigen publiek zonder de geblesseerde Kevin Strootman niet verder dan een gelijkspel tegen Empoli (1-1).

AS Roma heeft nu zes punten minder dan de lijstaanvoerder uit Turijn, die zondag ook nog in actie komt tegen Udinese.

Massimo Maccarone opende in de 39e minuut de score voor Empoli uit een strafschop. Maicon tekende in de 57e minuut voor de gelijkmaker.

Beide ploegen speelden ruim een helft met tien man. AS Roma verloor Konstantinos Manolas na 38 minuten met een rode kaart. Riccardo Saponara kreeg in de 43e en 45e minuut een gele kaart en moest ook vertrekken.

Fiorentina is er zaterdag niet in geslaagd om de uitwedstrijd tegen Genoa in een overwinning om te zetten. De Florentijnen kwamen in het Stadio Luigi Ferraris niet verder dan 1-1. Fiorentina moet daardoor voorlopig genoegen nemen met de zesde plaats op de ranglijst.

Fiorentina kwam in Genua na een kwartier spelen op achterstand toen doelman Ciprian Tatarusanu de bal via de paal ongelukkig op zijn achterhoofd kreeg en zo voor een eigen doelpunt zorgde. Vlak na rust maakte Gonzalo Rodriguez gelijk.

Genoa eindigde het duel met tien man, nadat Nicolás Burdisso zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg.