Uitslag PSV - Dinamo Moskou

PSV kreeg tegen Dinamo Moskou genoeg kansen om de laatste groepswedstrijd van dit Europa League-seizoen te winnen. Het tegenoverstelde gebeurde, net als in Rusland werd er met 0-1 verloren.

Hoewel Dinamo Moskou al zeker was van groepswinst en PSV ook niet meer hoefde te vrezen voor uitschakeling, leken beide ploegen wat te willen maken van de laatste groepswedstrijd van dit Europa League-seizoen. In de eerste tien minuten, zochten zowel de mannen van Phillp Cocu als de Russen meteen de aanval.

Dinamo kreeg de beste kans van de eerste helft al in de derde minuut. De Fransman Mathieu Valbuena, basisspeler op het WK van afgelopen zomer, gaf de bal keurig aan Kevin Kuranyi, maar de Duitse spits raakte de bal niet goed en schoot 'm voorlangs. PSV kon opgelucht ademhalen, net als een paar minuten later toen Kuranyi in duel met Karim Rekik de bal met de hand in het doel poogde te slaan. Gevaar geweken voor PSV, maar gek genoeg een gele kaart voor de spits.

Ook PSV kreeg een kans in de beginfase, al was dat meer een mogelijkheid. Memphis Depay gaf de bal diep op Florian Jozefzoon, maar dat passje miste net aan scherpte. Andrés Guardado schoot na een kwartier op doel, maar Hubocas stopte, om zijn kruis te beschermen, de bal met de hand. Zelfbescherming, dus geen hands. In het restant voor rust, toonde PSV aan wel degelijk het publiek te willen vermaken.

Vooral Jozefzoon, die eindelijk weer eens een basisplek had, viel op met een aantal goede acties. Nadat hij Stanislav Manolev door de benen had gespeeld, zag hij hoe Jürgen Locadia de bal naast tikte. Twee minuten later bleef een combinatie van hetzelfde duo onbeloond. Moskou kreeg kansen via Vainqueur (schot gekeerd door Pasveer) en Yusupov. Laatstgenoemde kopte vijf minuten voor rust van een meter of vijftien laag op doel en zag die bal er tot zijn verbazing bijna in gaan. De rebound was niet aan Kuranyi besteed.

Na rust leken beide ploegen het wel best te vinden, al werden ze wel soms nog gevaarlijk. Depay, die twintig minuten voor het einde plaatsmaakte voor Luuk de Jong, gaf een strakke voorzet die naast de goal verdween. Ook probeerde de sterspeler van PSV het met een lobje: tevergeefs. Willems gaf nog enkele goede voorzetten, maar meestal konden zijn medespelers er net niet bij.

Het werd langzaamaan zo'n wedstrijd waarin een doelpunt leuk zou zijn, maar zeker geen must. Krachten sparen, met het oog op FC Twente en Feyenoord, die allebei naar Eindhoven komen volgende week. Toch maakte PSV in de slotfase nog flink aanspraak op de zege. Georginio Wijnaldum kreeg als invaller tien minuten en schoot meteen na zijn entree bijna de winnende binnen: paal. De Jong kopte in de slotfase nog centimeters naast. Ionov schoot namens Dinamo op de handen van Pasveer. Diezelfde Ionov schoot in de laatste minuut de 0-1 langs Pasveer. De Jong benadrukte met zijn schot in de handen van de doelman nog maar eens, dat PSV geen nederlaag verdiende (0-1).

PSV

0 - 1

Dinamo Moskou

     90' Ionov 
 
 Gele kaart: Isimat-Mirin, (PSV), Vainqueur, Kozlov, (Dinamo Moskou)
 
Stadion: Philips Stadion, Eindhoven
Toeschouwers: ?
Arbiter: Vad (Hon)
 
Opstelling:   Opstelling:
Pasveer
Brenet
Rekik
Isimat-Mirin
Willems
Guardado
Hendrix (Ritzmaier/67)
Maher (Wijnaldum/81)
Jozefzoon
Locadia
Depay (L.de Jong/67)
  Sjoenin
Kozlov
Douglas
Hubocan
Manolev
Valbuena
Noboa
Joesoepov
Vainqueur (Ionov/59)
Dzsudzsák (Tasjajev/90 3)
Kuranyi (Proednikov/68)