Oude Star Wars-acteurs gespot in Londen

Harrison Ford en Mark Hamill zijn afgelopen weekend gespot in Londen. Van de twee acteurs gaan al maanden geruchten dat ze hun bekende rollen in de nieuwe Star Wars-film weer oppakken. Aangezien de opnames van de zevende episode aanstonds aanvangen in de Britse hoofdstad, lijkt hun medewerking nu verzekerd.

Ford, die in Episode IV, V en VI de gesjeesde smokkelaar Han Solo speelde, werd in Londen gekiekt bij een restaurant en in gesprek met leden van de Londense luchtambulance. Hamill, wiens rol als Luke Skywalker nog altijd de grootste uit zijn carrière is, heeft tot nu toe zijn mond weten te houden over een eventuele terugkeer. De Britse acteur Peter Serafinowicz, die in Episode I - The Phantom Menace de stem van Darth Maul insprak, was echter minder discreet. Trots twitterde hij een foto waarop hij samen met Hamill in een Londens café zit. "Ik heb Mark Hamill vandaag ontmoet. Geen idee waarom hij hier is", luidt het bijschrift.

Grote ontbrekende is Carrie Fisher. De actrice was de afgelopen tijd al loslippig over haar terugkeer als Princess Leia, leider van het verzet tegen het kwade keizerrijk. In een tweet lijkt ze echter te insinueren dat ze ook in Londen is. "Mijn loopjongen Gary is in Londen gezien, maar klaarblijkelijk zonder mij. Wie heeft hij ontmoet? Laat het me weten als je iets weet." Hoe dan ook heeft Fisher meermaals gezegd 'binnenkort' in de Britse hoofdstad te zullen zijn voor de opnames van de nog titelloze Star Wars: Episode VII.

Disney-topman Alan Horn liet vorige week weten dat de cast van de nieuwe Star Wars-film 'bijna compleet' is. Het sciencefictionepos verschijnt volgend jaar december in de Nederlandse bioscoop.


Oude Star Wars-acteurs gespot in Londen (Foto: Novum)