Vrouw bijna door trein geschept

ProRail waarschuwt deze week concreet voor de gevaren van onder gesloten spoorbomen doorlopen middels een geüpload filmpje. Een vrouw probeert daar onder de bomen door te lopen en ontloopt op het nippertje een gewisse dood. De video is hier te bekijken.

In het onderschrift stelt men: "Vijf mensen lopen onder sluitende overwegbomen door. De zesde denkt zonder te kijken: dat kan ik ook! Niet dus..."

ProRail voegt daaraan toe: "Vaak komen dit soort beelden uit het buitenland, maar het gebeurt ook in ons eigen kikkerlandje. Deze beelden zijn afkomstig uit Oisterwijk, gelegen tussen Boxtel en Tilburg. Gelukkig gaan we hier het overpad vervangen voor een tunnel, maar we kunnen het niet vaak genoeg blijven herhalen: sta stil bij de overweg!"

Het onderscrift wordt afgesloten met de melding: "Deze beelden kunnen schokkend zijn..." Gelukkig voor de vrouw in kwestie zijn ze dat niet. Het filmpje is in drie dagen tijd al bijna 200.000 keer bekeken.

Update 15.25 uur: 
Hoewel de ProRail-video enkele jaren geleden is opgenomen, wordt het filmpje inmiddels ook in het buitenlandse nieuws besproken. Huffington Post, Telegraph, Mirror, Yahoo!, het sufferdje van Belfast en andere media maken er inmiddels melding van.

Oplettende users melden verder in de comments onder dit bericht, dat de aanleg van het door ProRail genoemde tunneltje inmiddels is begonnen. Het voorkomen van stupiditeiten van Darwin Award-begerende passagiers gaat liefst 7 miljoen euro kosten.

User Monopoly stelt: "Dit is niet eens meer een uitzondering. Ik ben zelf machinist en dit overkomt mij dagelijks. Vorige week één op een meter of 6 van mijn trein af. Schoot zonder links of rechts te kijken met een noodgang de overweg over terwijl ik met bijna 80 km/h aan kwam zetten. Mijn hart zat in mijn keel. Klootzak. "  


Ook Bassie en Adriaan waarschuwden voor de gevaren van oversteken zonder te kijken: "Kijk links, kijk rechts en nog een keer als je oversteken moet."