Bieber-film flopt

Het lijkt erop dat fans van Justin Bieber hun spaarcenten liever niet uitgeven aan kaartjes voor de nieuwste film van hun idool. Justin Bieber's Believe, zoals de film voluit heet, ging in de Verenigde Staten op 25 december in première en een dag later in Groot-Brittannië. De film kwam in beide landen niet verder dan de veertiende plaats in de weekendtoptwintig.

In de VS haalde de film in het openingsweekend slechts twee miljoen dollar binnen, zo'n 1,46 miljoen euro. In Groot-Brittannië was dat een schamele tweehonderdduizend pond, ruim 241 duizend euro. Biebers vorige film, Never Say Never uit 2011, wist destijds tijdens het eerste weekend in de VS ruim 28,8 miljoen dollar binnen te halen en in Groot-Brittannië achthonderdduizend pond.

Justin Bieber's Believe wordt gepresenteerd als een documentaire over de opkomst van het inmiddels 19-jarige tieneridool, gelardeerd met nooit eerder vertoonde beelden van zijn concerten. Critici beschreven de film echter als een schaamteloze reclamespot voor Bieber.

Het is nog even afwachten hoe de film het in Nederland doet. Believe ging hier woensdag in première, de eerste officiële cijfers worden maandag verwacht. Feit is wel dat hordes fans de film vorige maand naar Nederland haalden middels een twittercampagne. De film zou eerst niet in de Nederlandse bioscoop verschijnen.


Bieber-film flopt (Foto: Novum)