Skiërs Paris en Gut pakken winst

In de World Cup skiën hebben de Italiaan Dominik Paris en de Zwitserse Lara Gut een overwinning bij kunnen schrijven op hun palmares. Paris won de afdaling, terwijl Gut de Super-G pakte.

In Beaver Creek zijn de vrouwen bezig met hun World Cup, zaterdag stond de Super-G op het programma. De favoriete was Gut, die een dag eerder al oppermachtig was op de afdaling. Ook tijdens de Super-G liet de jonge Zwitserse haar pure klasse weer zien. Ondanks een tweetal grote fouten en meerdere spannende momenten was ze veel sneller dan de rest. Alleen de twee Oostenrijkse dames Elisabeth Görgl en Anna Fenninger wisten, zij het nipt, binnen een seconde van de ontketende Gut te blijven. 

Voor de mannen stond in Lake Louise de afdaling te wachten. Het werd een zeer spannende race, waar eerst de Fransman Adrien Theaux de leiding nam. De Noor Aksel Lund Svindal, vooraf favoriet, beet net zijn tanden stuk op de tijd van de Fransman. Vervolgens was het de beurt aan de Oostenrijker Klaus Kröll, die er in slaagde om acht honderdsten van een seconde sneller naar beneden te gaan dan Theaux. Kort daarop mocht de Italiaan Dominik Paris van de piste. Dit bleek het duel om de zege te zijn. Op het grootste deel van de baan bleef het verschil beperkt tot minder dan vijf honderdsten van een seconde en uiteindelijk was Paris drie honderdsten sneller. Theaux werd achter de twee kemphanen derde.