Van Hanegem: "De Eredivisie is één grote bingo"

Willem van Hanegem luidt de noodklok. In de Eredivisie moet de lat heel snel hoger gaan liggen, anders zakt de competitie alleen maar meer af. "Dat de Eredivisie één grote bingo is geworden, ziet iedereen toch onderhand wel?", schrijft Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad.

"We hebben het er vaak over en zaterdag kwam onder anderen Pierre van Hooijdonck hierover te spreken. Ik heb hem als ex-topsporter hoog zitten en ook als vriend. Ik mag hem graag en ik heb hem leren kennen als een pittige criticus met een scherp oog voor waar ze met hun pet naar gooien. Hij weet altijd goed te zeggen waar het wringt en van wie of wat je meer mag eisen."

"Deze Pierre zegt ineens dat we onze Eredivisie moeten koesteren vanwege de leuke spanning. Hij zei ook dat de lat voor onze spelers omlaag moet. Ik vraag me af waar hij eventueel een klap van de molen heeft gekregen, want ik begrijp hem even niet meer."

"Hij kan dat niet menen. Ik hoop dat het cynisch bedoeld was van hem, dan zou ik het nog leuk vinden. Die lat moet omhoog en graag een beetje snel. Al doe je die maar een beetje omhoog, dan vorder je al een heel eind", aldus Van Hanegem.