Miljoenenfraude bij Rabobank Beverwijk

Een medewerker van een lokale vestiging van de Rabobank in Beverwijk heeft volgens zijn werkgever miljoenen weggesluisd. De bank heeft aangifte gedaan tegen de medewerker vanwege fraude. Dat bevestigt een woordvoerder.

De miljoenen euro's die de man wegsluisde waren van de Rabobank zelf. Voor de zekerheid wordt elk klantdossier van de man wel onderzocht. Mochten er ook klanten zijn benadeeld, dan compenseert de bank deze klanten.

De Rabobank-vestiging ontdekt de fraude eind augustus. De man heeft volgens de bank gedurende langere tijd ongeoorloofd geld overgeboekt voor eigen gewin. "Hij maakte daarbij misbruik van zijn positie en van het vertrouwen van zijn collega's", schrijft de bank. De man is op staande voet ontslagen.

Volgens de Rabobank kon de fraude ondanks de uitgebreide controlesystemen plaatsvinden vanwege de specialistische kennis van de man. "Het ging hier om een uitgekiende soloactie van een medewerker", schrijft de bank. "Daardoor duurde het lang voordat het misbruik werd vastgesteld."