Van Dijk geniet: "Dit had ik niet verwacht"

Virgil van Dijk heeft geen moment spijt van zijn transfer naar Celtic. De verdediger is onder de indruk van de ambiance op Celtic Park. Van Dijk speelt met Celtic in de Champions League.

Tegen FC Barcelona werd weer eens duidelijk waarom veel (top)spelers in ieder geval één keer in hun loopbaan op Celtic Park willen spelen. "Mijn vrienden, mijn vriendin en mijn broer komen regelmatig kijken en ze zijn onder de indruk van Celtic", zegt Van Dijk op de clubsite van Celtic.

"Dat komt door de sfeer bij de wedstrijden, zeker bij de wedstrijd in de Champions League. Dat zullen ze nooit vergeten. De fans van Celtic zijn de beste fans ter wereld. Ik had er al veel over gehoord, maar dit had ik niet verwacht. Je moet het met eigen ogen zien. Het is eigenlijk niet te geloven, ik heb nooit zoiets meegemaakt."

De 22-jarige Van Dijk zag een droom uitkomen toen hij tegen Barcelona speelde vorige maand. Celtic staat nu voor een tweeluik met Ajax in de Champions League, een podium waarop de oud-speler van FC Groningen niet had gedacht zo snel te staan. "Als je me dat een jaar geleden had gezegd, had ik je voor gek verklaard. Nu krijg ik de kans en het is bijna onwerkelijk."