[PD] Barcelona boekt ruime zege in Madrid

FC Barcelona heeft nog steeds geen punt gemorst. De Catalanen wonnen overtuigend op bezoek bij Rayo Vallecano. Pedro was met drie treffers de grote man: 0-4. Na vier speelrondes staat Barcelona bovenaan in de Primera División. In Estadio del Rayo Vallecano won de huidige landskampioen met overtuigde cijfers van laagvlieger Vallecano.

Niet Lionel Messi, maar Pedro was de gevierde man. De buitenspeler zorgde, op aangeven van de Argentijnse sterspeler, in de 33' minuut voor de openingstreffer: 0-1. Hoewel het duel qua kansen in balans was en de thuisploeg eigenlijk meer balbezit had, toonde Barcelona zich effectiever. Vroeg in de tweede helft was het wederom Pedro die scoorde. De kleine dribbelaar verdubbelde op aangeven van Cesc Fabregas de score: 0-2.

Barca-keeper Victor Valdes liet met enkele geweldige reddingen zien, zeker niet onder te doen voor zijn concurrenten in het Spaanse elftal: Pepe Reina en Iker Casillas. Ondertussen zorgde Pedro met zijn derde treffer van de avond voor de beslissing: 0-3

Fabrigas zorgde tien minuten voor tijd voor de laatste goal: 0-4. Net als midweeks tegen Ajax wonnen de Catalanen ook nu met vier treffers verschil.