Abidal gekwetst door Barcelona

Eric Abidal is teleurgesteld in zijn oude club FC Barcelona. De 34-jarige Fransman, die de afgelopen twee seizoenen streed tegen leverkanker, zag zijn aflopende verbintenis in Camp Nou niet worden verlengd. De Catalanen uitten twijfels of hij nog wel mee kon op het hoogste niveau. "Daardoor werden andere clubs onzeker."

"Het was moeilijk te accepteren dat ik geen nieuw contract kreeg, maar daarin heb je geen keuze", vervolgt de verdediger, die inmiddels voor AS Monaco speelt, in L'Equipe. Dat het volgens Barcelona een professionele keuze was, steekt Abidal. "Het ging in elk geval niet om het geld. Het is een feit dat de club mij niet betaalde toen ik ziek was."

Abidal speelde uiteindelijk zes seizoenen voor Barcelona. In die periode bouwde hij vooral met Pep Guardiola een band op. "Hij is iemand die mij enorm waardeert en met wie ik nog steeds contact heb. Hij is een geweldige coach die mij een kans heeft gegeven. Als hij nog bij Barcelona zat, was ik mogelijk ook gebleven."

Abidal is een vaste waarde bij Monaco. Hij werd vorige maand weer opgeroepen voor de Franse nationale selectie en speelde in de oefeninterland tegen België de hele wedstrijd. Ook voor de komende WK-kwalificatieduels is hij geselecteerd.