'Badr Hari wilde Wesley Sneijder afpersen'

Badr Hari heeft geprobeerd Wesley Sneijder af te persen. Dat stelt journalist en schrijver Jens Olde Kalter, die een boek heeft geschreven over de kickbokser. "Sneijder ontkent dat ook niet helemaal", zei hij in de radioshow van Giel Beelen.

Naar verluidt vond Hari dat de voetballer zijn ex-vrouw Ramona niet genoeg alimentatie betaalde. Enkele jaren geleden ging het gerucht dat de kickbokser en Sneijders ex iets met elkaar hadden. Volgens Olde Kalter 'is niet helemaal duidelijk' wat hoe concreet de afpersing was. "Feit is wel dat hij daarop aanstuurde."

Door optreden van vrienden van de voetballer is de zaak in de kiem gesmoord. "Hij zegt dat er inderdaad is opgetreden door zijn vrienden in Utrecht, maar dat hij daar niet zelf om gevraagd heeft, dat dat kennelijk vanzelf is gegaan", zegt Olde Kalter. "Dat lijkt me wat sterk. Dat zei ik ook, toen moest hij een beetje lachen."

Hari en Sneijder werden deze zomer overigens nog samen gespot. De twee trapten op het strand van Ibiza een balletje met elkaar.

Olde Kalter sprak 'tientallen, misschien wel honderden mensen' rond de kickbokser voor zijn boek Badr. "Een man met twee gezichten", omschrijft de schrijver Hari. Volgens een arts die hij sprak is de kickbokser zelfs een psychopaat.

"Een man die ontzettend aardig kan zijn, extreem charmant zowel naar mannen als naar vrouwen", aldus Olde Kalter. "Maar iemand die ook in een halve seconde kan omschakelen en hard kan bijten of slaan."

Hari wordt verdacht van een reeks geweldsdelicten, waaronder de mishandeling van miljonair Everink. Hij heeft een gedeeltelijke bekentenis afgelegd. Maandag werd bekend dat de politie vorig jaar tijdens een huiszoeking bij Hari doping heeft aangetroffen.