Groenhuijsen wil 800.000 euro van de NOS

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Charles GroenhuijsenCharles Groenhuijsen eist 800.000 euro van de NOS. Dat heeft zijn advocaat Simon Tan laten weten. "We vinden dit rechtvaardig gezien de manier waarop de NOS het heeft aangepakt en de reden waarom hij weg moest", zo zegt hij. Groenhuijsen werd de wacht aangezegd toen hij in een e-mail zijn baas Hans Laroes 'Schnabbelgestapo' had genoemd. Eigenlijk zou hij vanaf 1 januari presentator van het Acht Uur Journaal worden. De rechtszaak over het ontslag dient maandagochtend voor de kantonrechter in Hilversum.

Eigenlijk heeft de oud-correspondent in de VS volgens de advocaat maar recht op de helft van het bedrag. "Maar gezien de manier waarop de NOS het heeft aangepakt en de reden waarom hij weg moest, vinden we dit rechtvaardig." Ook spelen het jarenlange dienstverband en het 'behoorlijke salaris' dat Groenhuijsen gewend was een rol.

Groenhuijsen probeerde half december via een kortgeding zijn baan als nieuwslezer terug te krijgen. Maar toen de NOS weigerde de nieuwe overeenkomst met Philip Freriks op te zeggen, trok hij die eis in.