Vitoria Guimaraes verrast Benfica in bekerfinale

Vitoria Guimaraes heeft voor het eerst in de clubgeschiedenis de Taça de Portugal gewonnen. In de finale van het Portugese bekertoernooi werd Benfica met 2-1 verrast. Vitoria Guimaraes stond voor de zesde keer in de bekerfinale, maar de voorgaande vijf keer was het niet gelukt om de prijs te winnen.

Voor Benfica leek er aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht. De ploeg van Ola John kwam na een half uur spelen op voorsprong door een doelpunt van Nicolas Gaitan. El Arbi Hillel Soudani maakte echter elf minuten voor tijd gelijk en twee minuten later scoorde Ricardo de winnende goal.

Voor Benfica past de verloren bekerfinale in een desastreus seizoenseinde. De club uit Lissabon verspeelde in de laatste competitieronde de titel aan FC Porto door van die ploeg te verliezen. Vervolgens werd in de finale van de Europa League door een late treffer ook een nederlaag geïncasseerd.