Bluesgitarist Magic Slim (75) overleden

Bluesgitarist Magic Slim is donderdag overleden. De muzikant, die net als zijn oudere geestverwanten Muddy Waters en Howlin' Wolf vormgaf aan de versterkte bluesmuziek uit Chicago, overleed op 75-jarige in een ziekenhuis in Philadelphia. De laatste weken holde zijn gezondheid achteruit, liet zijn manager weten.

Slim, die in 1937 werd geboren als Morris Holt, groeide op in Mississippi. Zijn vroege leven speelde zich af rond de katoenplantages, tot hij in 1955 naar Chicago toog. Zijn eerste liefde was de piano. Toen hij zijn pink verloor bij een ongeluk met een katoenverwerker, stapte hij echter over op de gitaar.

In Chicago slaagde Slim er in eerste instantie niet in zijn naam als bluesmuzikant te vestigen. Hij keerde terug naar de plantages om daar te spelen op feestjes en bij kleine concerten. Nadat hij zijn broers had ingehuurd als bandleden, gingen ze terug naar Chicago om nog een poging te wagen als Magic Slim and the Teardrops.

Slim groeide uit tot een graag geziene gast in het festivalcircuit. Zijn eerste album Born under a Bad Sign kwam in 1977 uit bij een Frans platenlabel. In 2003 werden Slim en zijn gevolg gekozen tot beste bluesband van het jaar bij de Blues Music Awards.


Bluesgitarist Magic Slim (75) overleden (Foto: Novum)