Soft Machine-zanger Kevin Ayers overleden

De Britse muzikant Kevin Ayers is op 68-jarige leeftijd in zijn huis in Montolieu in Frankrijk overleden. Ayers was in de zestiger jaren één van de oprichters van de legendarische psychedelische band the Soft Machine en had vanaf de jaren zeventig een succesvolle solocarrière.

Ayers werd op 16 augustus 1944 in Herne Bay, Kent geboren. Vanaf het midden van de zestiger jaren zong Ayers in het bandje the Wilde Flowers. In 1966 richt Ayers samen met Daevid Allen, Robert Wyatt en Mike Ratledge de succesvolle Canterbury-band the Soft Machine op. Na het verschijnen van het debuutalbum van de band verkocht Ayers zijn basgitaar aan Mitch Mitchell van de Jimi Hendrix Experience en ging zich richten op een eveneens succesvolle solocarrière.

In 1969 verscheen zijn eerste soloalbum Joy Of A Toy, gevolgd door klassieke albums zoals Shooting At The Moon, Whatevershebringswesing, The Confessions Of Dr. Dream And Other Stories en Bananamour. Gedurende zijn leven woonde de zanger in onder meer Maleisië, Spanje en Frankrijk.