Bouma: "Dom om nu van alles te roepen"

Wilfred Bouma is op dit moment niet gelukkig bij PSV. De 34-jarige routinier moet onder trainer Dick Advocaat genoegen nemen met een reserverol. Advocaat deed dit seizoen zeventien keer een beroep op Bouma, maar inmiddels krijgen Timothy Derijck en Marcelo de voorkeur in het hart van de defensie. Het duo kreeg de nodige kritiek in de afgelopen duels, maar volgens Advocaat heeft hij op dit moment geen betere spelers voor de positie van centrale verdediger.

Dat was voor Bouma geen prettige uitleg van de situatie. "Natuurlijk, ik wil spelen. Maar het zou dom zijn om van alles te roepen", zegt de verdediger tegen het Algemeen Dagblad. "We hebben niets aan mokkende spelers. Ik help en steun de andere jongens, zorg dat ik er sta als Advocaat me nodig heeft. Dit is een belangrijke fase."

Voor het thuisduel met FC Utrecht lijkt Bouma opnieuw geen uitzicht te hebben op een basisplaats. De ploeg van Advocaat gaat aan kop in de Eredivisie. De voorsprong op achtervolgers Ajax en Feyenoord is drie punten. Volgende week gaan de Eindhovenaren op bezoek bij Feyenoord.