Heerenveen: Van der Velde stapte zelf op

Sc Heerenveen spreekt tegen dat de club Riemer van der Velde heeft geloosd. De oud-voorzitter van de Friezen is zelf gestopt met zijn scoutingwerkzaamheden, stelt de club vrijdagmiddag. Van der Velde had eerder op de dag tegen Voetbal International gezegd dat hij zonder toelichting aan de kant was gezet.

"Wij hebben met verbazing kennis genomen van de berichtgeving door Riemer van der Velde. Om te beginnen kloppen er enkele dingen niet. Riemer van der Velde is niet geloosd. Hij is erevoorzitter van sc Heerenveen. Die functie had hij en dat is nog steeds zo", laat de directie weten in een verklaring

Een andere officiële functie heeft Van der Velde volgens Heerenveen de laatste jaren niet gehad. Hij schoof wel regelmatig aan voor overleg en maakte deel uit van het scoutingoverleg.

Volgens Heerenveen heeft het afblazen van een scoutingtrip naar het Spaanse La Manga een duidelijke reden. "Hij is al geruime tijd bezig door zijn negatieve uitlatingen met het beschadigen van Heerenveen. Ook richt hij zijn negatieve kritiek op de beleidsbepalers, toezichthouders, technische staf en overige medewerkers."

Ook van een angstcultuur, waar volgens Van der Velde sprake van is, is niets waar. De voormalige preses zou zijn ogen sluiten voor positieve ontwikkelingen. "Het is buitengewoon triest te moeten constateren dat onze erevoorzitter er willens en wetens voor kiest onze club en de mensen die daaraan werken in een kwaad daglicht te stellen."

Heerenveen zegt geen sympathie te hebben voor mensen die uitsluitend als doel hebben de club af te breken. "We hebben jarenlang geprobeerd de relatie met Riemer van der Velde goed te houden, maar hij heeft er nu zelf voor gekozen om een andere koers te varen." De deur blijft volgens de directie wel op een kier staan.