Cruijff: "Trots en dolblij met keuze Pep"

Johan Cruijff kreeg afgelopen week een bijzonder telefoontje van Pep Guardiola."Hij wilde me persoonlijk vertellen dat hij het volgende seizoen Bayern München gaat coachen", schrijft Cruijff in zijn column in De Telegraaf. "Ik vond dat telefoontje heel speciaal, net zoals zijn keuze. Pep werd overstelpt met aanbiedingen, maar heeft uiteindelijk voor een pure voetbaluitdaging gekozen. Bij een club die het niet alleen financieel geweldig voor elkaar heeft, maar ook continu bezig is met vernieuwen."

"Ik heb gezegd dat ik trots en dolblij ben met zijn beslissing. Omdat het aangeeft dat het internationale voetbal bezig is met een ommezwaai. Eerst bij Barcelona, daarna bij Bayern en sinds kort ook bij Ajax. Natuurlijk is Ajax nog niet met de andere twee te vergelijken, maar de drie clubs geven momenteel belangrijke signalen af richting het internationale topvoetbal."

Guardiola zette afgelopen week zijn handtekening onder een contract tot de zomer van 2016 bij Bayern München. Hij begint komende zomer aan zijn klus in de Bundesliga.