Voetballer Fellaini vlucht voor vrouwen

Marouane Fellaini, speler van het Engelse Everton, verhuisde onlangs van Liverpool naar Manchester. Volgens de Belgische voetballer lag hier een opmerkelijke reden aan ten grondslag.

Fellaini verkeert in uitstekende vorm dit jaar en heeft een groot aandeel in de huidige zesde plaats van Everton in de Premier League. Het feit dat de Belg onlangs van Liverpool naar Manchester verhuisde heeft echter niets te maken met een mogelijke transfer naar een ploeg uit die laatste stad.

"Nee ik ben verhuisd wegens de vrouwelijke aandacht die ik in Liverpool kreeg", zegt Fellaini tegen diverse Engelse media. "Ze lieten me maar niet met rust daar en het werd me gewoon te veel. In Manchester word ik minder snel herkend en normaal behandeld. Ik wil namelijk geen ster zijn, maar gewoon voetballen."

Fellaini zat een schorsing van drie wedstrijden uit, nadat hij Ryan Shawcross van Stoke City een kopstoot gaf in het onderlinge duel. "Normaal doe ik zoiets niet, maar hij was de hele wedstrijd aan het duwen en trekken. Op het einde liet ik me gaan, dat had ik niet moeten doen."

De Belgisch international keert woensdag waarschijnlijk terug in de basis van Everton, als de ploeg van manager David Moyes het opneemt tegen Newcastle United.