Reisadvies voor Egypte aangescherpt

Het reisadvies voor Egypte is aangescherpt. Het ministerie van Buitenlandse Zaken ontraadt reizen naar de Sinaï. Vakanties in resorts aan de kust van de Golf van Suez, de Rode Zee en de Golf van Akaba en de kustwegen van Taba via Sharm el-Sheikh naar Suez zijn wel veilig genoeg.

Reizigers moeten in het hele land op hun hoede zijn, stelt het ministerie. Demonstraties in Caïro, Alexandrië en in andere steden in de Nijldelta en bij het Suez-kanaal kunnen uit de hand lopen. "Demonstranten kunnen overgaan tot gewelddadigheden onderling, gericht tegen de veiligheidstroepen en tegen buitenlanders", waarschuwt het ministerie.

Ontraden wordt om in de buurt te komen van het Tahrirplein in Caïro. Ook wordt uitdrukkelijk geadviseerd geen militairen, militaire objecten, politie of demonstraties te fotograferen of te filmen.

De onlusten ontstonden nadat president Mohammed Morsi zichzelf vorige week verregaande bevoegdheden toebedeelde. Morsi vaardigde een reeks decreten uit die hem vrijwaren van toetsing door de rechterlijke macht. Volgens hem is dit een tijdelijke maatregel.


Reisadvies voor Egypte aangescherpt (Foto: Novum)