Dode bij schietpartij in Badhoevedorp

Bij een schietpartij in Badhoevedorp is vrijdagmiddag een 41-jarige man om het leven gekomen. Twee andere mannen, waaronder een 52-jarige, raakten gewond. De politie ging onder meer met een helikopter op zoek naar twee daders, die er in een kleine grijze auto vandoor gingen in de richting van de A9.

De melding van de schietpartij op de Nieuwemeerdijk kwam rond 17.15 uur binnen bij de politie. Wat de aanleiding van het incident was, is niet bekend, laat een woordvoerder van de politie weten.

De vluchtauto werd nog niet aangetroffen en ook van de daders ontbrak rond 21.30 uur nog elk spoor. De politie was vrijdagavond bezig met een uitgebreid sporenonderzoek op de Niewemeerdijk die afgesloten werd voor verkeer.

Volgens bronnen van de NOS zou het gaan om een afrekening in het criminele circuit. Het dodelijke slachtoffer zou Remco H. zijn. Hij behoort tot een criminele familie. Zijn vader Ruud H. zit vast voor cocaïnesmokkel. Hij zou volgens kroongetuige in het liquidatieproces Peter La S. op de lijst staan om vermoord te worden. Een van de gewonden zou broer Martin H. zijn.

Over de identiteit van de slachtoffers wil de politie niet meer zeggen. Dat het om een criminele familie zou gaan wil een politiewoordvoerder niet bevestigen.