Waterschap ontslaat corrupte medewerker

Het Waterschap Rivierenland heeft vrijdag een medewerker ontslagen voor valsheid in geschrifte en corruptie. De man vervalste documenten die gingen over de koop van grond. Hij zou bedragen hebben gemanipuleerd, handtekeningen hebben vervalst en stukken tekst bewust hebben geschrapt.

De verdenking blijkt uit intern onderzoek dat het waterschap vanaf april liet uitvoeren, meldt een woordvoerder van het in Tiel gevestigde waterschap woensdag. De medewerker heeft de valsheid in geschrifte toegegeven.

Omdat meerdere partijen bij de aan- en verkoop van de grond betrokken zijn, wordt de man niet voor fraude maar voor corruptie aangeklaagd, licht de woordvoerder toe. Het Openbaar Ministerie in Arnhem onderzoekt de aangifte van het bedrijf tegen de man.

De exacte gevolgen voor het waterschap worden nog onderzocht. Of de man financieel voordeel heeft gehaald uit zijn frauduleuze handelen is nog niet bekend. Ook wordt bekeken welke partijen betrokken waren bij de grondtransacties en of de man eerder valsheid in geschrifte pleegde bij het bedrijf.