Moeder babylijkjes is tel geboortes kwijt

grunge-metal, svenski en Da_Bendeleider hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De Duitse vrouw wier negen kinderen afgelopen zondag door de Duitse politie dood werden gevonden, zegt niet te weten hoe veel kinderen ze heeft gebaard. Tijdens ondervraging van de politie zei ze "de tel te zijn kwijtgeraakt". Volgens de politie lijdt de verdachte, Sabine H., aan geheugenverlies.

De stoffelijke resten van de baby's werden zondag in de buurt van het vroegere huis van de vrouw, in een dorpje ten zuiden van Frankfurt aan de Oder, gevonden. De nieuwe bewoner van het huis had bij het opruimen van de garage menselijke botten gevonden, hierna werden nog acht andere lijkjes aangetroffen die in bloempotten, bloembakken en emmers onder zand en aarde waren begraven. De politie acht het goed mogelijk dat er zich nog meer babylijkjes in het huis bevinden en heeft de zoektocht hervat.

Justitie meent dat de 39-jarige H. de baby's telkens meteen na de bevalling heeft gedood. De vrouw ontkent dit echter. Ze zegt dat ze zich slechts twee geboortes kan herinneren. Vanaf de geboorte van haar derde kind zou ze bij het begin van de weeën steeds zo veel alcohol hebben gedronken, dat ze zich later niets van de bevalling kon herinneren. Toen ze weer nuchter was, bleken de baby's dood.

Boulevardkrant Bild zegt van een kennis van de vrouw te hebben gehoord dat de baby's vrijwel allemaal verschillende vaders hadden. De politie richt zich echter op het moment op de man met wie de moeder de laatste twintig jaar samenleefde en van wie zij eerder dit jaar scheidde. Er zal DNA-onderzoek worden verricht.

Opvallend is dat het blijkbaar nooit iemand is opgevallen dat H. bijna continu zwanger was, maar ze later nooit met een baby te zien was. Overigens heeft H. nog vier kinderen; twee zoons van twintig en achttien jaar en dochters van 21 en één. Volgens Duitse kranten is de vrouw op het moment wederom zwanger, hier wil de politie echter geen uitspraken over doen.