0,0006 procent rellen verder tegen Innocence of Muslims

In verschillende Aziatische landen braken maandag opnieuw rellen uit wegens de op YouTube verschenen anti-islamfilm Innocence of Muslims.

In de Afghaanse hoofdstad Kabul werden auto's en scheepscontainers in brand gestoken en werd een Amerikaanse basis met stenen bekogeld. Meer dan twintig agenten raakten lichtgewond doordat ze werden geraakt door stenen. Bij de Amerikaanse ambassade in de Indonesische hoofdstad Jakarta kwamen demonstranten in botsing met de politie. Zeker een agent werd met een bloedende hoofdwond afgevoerd.

De 0,0006 procent in Jakarta gooiden met stenen en molotovcocktails en staken autobanden in brand. Ook probeerden ze een brandweerauto in brand te steken. Demonstraties in twee andere Indonesische steden verliepen wel rustig.

De politie in Kabul schoot in de lucht om te voorkomen dat de ongeveer achthonderd relschoppers oprukten naar overheidsgebouwen. Een van de betogers, Wahidullah Hotak, zei dat de rellen zullen aanhouden tot de makers van de film worden berecht. Enkele Afghaanse geestelijken hebben tot kalmte opgeroepen.

In Chaman, in de Pakistaanse provincie Baluchistan, gingen zo'n drieduizend leraren en scholieren over tot rellen tegen de film waarin de profeet Mohammed belachelijk wordt gemaakt. Een Amerikaanse vlag en een pop die de Amerikaanse president Barack Obama voorstelde moesten het ontgelden in de religieuze woede en werden in brand gestoken.