Van Oostveen: "Stond extra spanning op Van Gaal"

Volgens KNVB-directeur Bert van Oostveen stond er afgelopen vrijdag voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije extra spanning op Louis van Gaal. De eerste vuurproef werd in de Amsterdam ArenA met 2-0 gewonnen, waardoor er na afloop blije gezichten waren.

"Het was belangrijk om de kwalificatiereeks met een zege te starten. En het was alweer een tijdje geleden dat we gewonnen hadden. Ik was wel iets zenuwachtiger dan normaal." Van Oostveen wist dat dit ook gold voor Van Gaal. "Louis is, zoals Louis is. Maar ook op hem stond wat extra spanning. De eerste wedstrijd om het 'echie' is nu eenmaal een bijzonder moment. Al met al was het een mooie, open wedstrijd, reclame voor het voetbal."

Toch is van teveel optimisme geen sprake bij de KNVB-directeur. "Het is een reeks van tien wedstrijden. Kwalificatie voor het WK is het einddoel." Het eerste duel verliep in ieder geval prima. "Met uitzondering van de laserpen en hier en daar een fakkel is het uitstekend gegaan. Door de aanwezigheid van ongeveer twintigduizend Turken was er een echte Zuid-Europese voetbalsfeer."