Kermis Tilburg trekt ruim 1,5 miljoen bezoekers

De kermis in Tilburg heeft sinds de opening op 20 juli naar schatting 1,5 tot 1,6 miljoen bezoekers getrokken. Dat laat de organisatie op de slotdag van het evenement weten. "Daarmee zijn we het grootste evenement van Nederland", licht kermiswethouder Joost Möller toe. Tot nu toe waren de Nijmeegse Vierdaagsefeesten groter.

Möller schrijft de hoge bezoekersaantallen onder meer toe aan het zomerweer de afgelopen week. Vorig jaar was het duidelijk kouder en regenachtiger. De drukste dag van dit jaar was Roze Maandag. Die trok zo'n 350.000 bezoekers, zo werd eerder deze week al bekendgemaakt.

De afgelopen twee jaar bracht de gemeente geen bezoekerscijfers naar buiten. Het vermoeden was gerezen dat de oude meetmethode - op basis van referentiebeelden en fysieke tellingen uit de jaren negentig - niet secuur genoeg was.

Dit jaar ging op meerdere dagen en op verschillende tijdstippen een politiehelikopter de lucht in, die gericht heeft ingezoomd op bepaalde kermislocaties. De gemeente heeft daardoor het vertrouwen herwonnen dat de gemelde cijfers accuraat zijn.