Verbeek maakt zich niet druk om Labyad

Pim Verbeek ziet toe hoe Zakaria Labyad zich prima voorbereidt op de Olympische Spelen in Londen, ondanks de perikelen rondom zijn Portugese transfer.

PSV, Labyad en Sporting Lissabon vechten al weken een strijd uit om de overgang van de Marokkaanse aanvaller. "PSV en Sporting Lissabon zijn in gesprek en ik verwacht dat het goed gaat komen", aldus Labyad tegen De Telegraaf. Zijn zelfvertrouwen is op het veld terug te zien, meent bondscoach Verbeek. "Zakaria is mentaal ontzettend sterk. Dat heeft hij bewezen door gewoon goed te blijven spelen ondanks alle kritiek."

Labyad wilde per se de stap naar de Portugese competitie maken. "Ik kijk uit naar mijn eerste wedstrijd voor Sporting Lissabon. Het niveau in Portugal is vele malen hoger dan in Nederland. Mijn keuze is een sportieve geweest. Ik had bij een andere club twee keer zoveel kunnen verdienen, maar dat heb ik geweigerd. Vanuit Portugal is de stap naar een absolute topclub maken namelijk veel makkelijker."

De jonge buitenspeler richt zich voorlopig op de Spelen, om zich daarna bij de selectie van Sporting te voegen. Hij wil het hoofdstuk PSV zo snel mogelijk afsluiten. "Het enige dat ik nog over PSV wil zeggen, is dat ze mijn broertje niet hadden moeten wegsturen. Dat had denk ik met mijn situatie te maken. Vervelend, want hij was een van de betere jeugdspelers."