[GP2] Uitslag Race 1 Valencia

Esteban Gutierrez heeft de incidentrijke eerste race van de GP2 Series in Valencia op zijn naam geschreven. De Mexicaan bleef in het havengebied van de Spaanse stad Marcus Ericsson en Luiz Razia voor. Giedo van der Garde werd twaalfde, terwijl Nigel Melker niet aan de streep kwam.

Het begin van de race was voor James Calado die al snel een voorsprong van vijftien seconden nam op de goed gestarte Van der Garde. De Nederlander kon al vrij snel het tempo van de Brit niet meer volgen en kwam na tien ronden binnen voor nieuwe banden na een tik te hebben gekregen van Gutierrez. Doordat de stop te veel tijd in beslag nam kwam hij op een zesde plaats weer de baan op. Daarna maakte de Nederlander door een foutje van de baan en na een tweede stop lag hij op een gegeven moment twintigste. Voor Melker was op dat moment de race al voorbij, doordat hij in de tweede ronde in de bandenstapels belandde.

Dat Van der Garde hierdoor zo ver terugviel had te maken met drie safetycarperiodes in korte tijd. Ook Calado had hier flink last van. Zijn voorsprong verdween als sneeuw voor de zon doordat in eerste instantie de achtervleugel van Tom Dillmann, waar Rodolfo Gonzalez overheen was gereden, opgeraapt moest worden.

De wedstrijd werd snel weer vrijgegeven, maar al in de zeventiende ronde kon de safety car opnieuw van stal worden gehaald nadat Felipe Nasr tempo verloor op de brug. De coureurs probeerden de Braziliaan in te halen, waarbij Joylon Palmer binnendoor ging en bij het aanremmen Fabrizio Crestani tegenkwam. Het zorgde voor een koprol bij de Italiaan. Na de herstart was er wederom een aanrijding, ditmaal tussen Gonzalez en Giancarlo Serenelli bij de chicane.

Wederom een safety car en Calado had geen andere optie dan te pitten. Hij gaf hiermee de zege weg en moest uiteindelijk genoegen nemen met een negende stek. Gutierrez kon zo winnen voor Ericsson en Razia.