Beachvolleybalteams dichtbij Olympische Spelen

De Nederlandse beachvolleybalmannen en -vrouwen hebben de finale bereikt van de Continental Cup. Als zowel de mannen als de vrouwen die finale morgen winnen, mogen Emiel Boersma/Daan Spijkers en Madelein Meppelink/Sophie van Gestel naar de Olympische Spelen.

De mannen versloegen in het Turkse Alanya in de halve finale Polen. Nadat Boersma/Spijkers en Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen hun eerste duel gewonnen hadden, sleepten Boersma en Spijkers het beslissende derde punt binnen door in drie sets van Kadziola/Szalankiewicz te winnen. Morgen wacht waarschijnlijk Noorwegen in de finale.

Ook de vrouwen verloren geen wedstrijd in de halve eindstrijd in Moskou. Meppelink/Van Gestel en Michelle Stiekema/Rimke Braakman zegevierden beiden in hun twee wedstrijden tegen Italië: 4-0. De tegenstanders in de finale komen uit Zwitserland of Rusland.

Mochten de beachvolleyballers morgen één of beide finales verliezen dan hebben ze op het wereldkwalificatietoernooi nog een kans. Van 26 juni tot en met 1 juli liggen zowel bij de mannen als de vrouwen nog voor twee landen olympische tickets klaar.