Özil heeft geen voorkeur voor opponent

Mesut Özil plaatste zich met Duitsland voor de halve finale van het EK. De spelverdeler van Real Madrid is blij met de manier waarop Die MannschaftGriekenland versloeg. Tegen de defensieve Grieken duurde het even voordat de Duitsers de weg naar het doel makkelijk wisten te vinden.

Özil had een prima aandeel in de 4-2 overwinning in de kwartfinale. Hij was goed voor twee assists. De middenvelder blikt terug op het toernooi tot dusver. "In mijn eerste wedstrijd tegen Portugal was ik niet in goeden doen. Maar tegen Griekenland heb ik prima gespeeld", vertelde hij op de website van de UEFA.

Hij speelde in dienst van zijn ploeg. "Ik kon mijn ploeggenoten goed vinden. Het was een mooie avond", ging Özil verder. In de halve finale is Engeland of Italië de tegenstander. "Wie ik liever tegenkom? Dat maakt mij niet zoveel uit."

"Ik heb maar één doel voor ogen. En dat is doorgaan naar de eindstrijd. In de finale willen we ons beste spel laten zien. We hebben de kwaliteiten binnen onze selectie om het ver te schoppen", besluit de lichtvoetige dribbelaar.