[Groep D] Uitslag Zweden - Frankrijk

Frankrijk heeft zich ondanks een 2-0 nederlaag tegen Zweden geplaatst voor de kwartfinale van het Europees kampioenschap. De Fransen wisten goals van Ibrahimovic en Larsson niet weg te poetsen, maar doordat Oekraïne niet won gaan Les Bleues toch verder in het toernooi.

Zweden oogde vanaf het begin van de wedstrijd feller dan de Fransen, die vooraf wisten dat een gelijkspel, of zelfs een nederlaag, genoeg kon zijn voor plaatsing voor de kwartfinale. De eerste kans was dan ook voor de Zweden, maar Toivonen schoot de bal op de paal, nadat hij de keeper had omspeeld.

Ibrahimovic is de gevierde man bij de 1-0. (Foto: Pro Shots)

Daarna bleven de Zweden wel sterker, maar na een halve wedstrijd waren de kansen schaars te noemen in Kiev. Na rust kregen zowel Zweden als Frankrijk al snel wat kleine mogelijkheden. Het was echter Ibrahimovic die in de 54e minuut met een prachtige volley de score opende voor de Zweden. De Zweden kregen direct daarna nog een goed kans via Melberg, maar hij zag de keeper redding brengen.

Dat deed collega Isaksson ook twintig minuten voor tijd op een hard schot van M’Villa en tien minuten later ook op een schot van de net ingevallen Menez. Ook Giroud, koud twintig seconden in het veld, wist het net niet te vinden bij zijn eerste balcontact; hij kopte naast.

Mexès en Toivonen in actie. (Foto: Pro Shots)

In het restant van het duel wisten de Fransen de gelijkmaker niet meer te maken. Sterker; het kreeg nog een goal tegen nadat Larsson een rebound achter Lloris werkte. Verdere consequenties had het niet, want door het verlies van Oekraïne tegen Engeland gaan de Fransen alsnog verder. In de kwartfinale treft het de titelverdediger Spanje.