'Promovendus West Ham aast op Dost'

VfL Wolfsburg krijgt mogelijk concurrentie in de strijd om de handtekening van Bas Dost. Ook West Ham United is geïnteresseerd. Dost kan rekenen op de belangstelling vanuit Duitsland en Engeland. De spits werd dit seizoen topscorer van de Eredivisie met 32 doelpunten en speelde zich zo in de kijker.

Wolfsburg leek lange tijd de grootste kandidaat om Dost over te nemen van sc Heerenveen, maar nu lijkt er een kaper op de kust vanuit de Premier League.  West Ham United verzekerde zich onlangs van een terugkeer op het hoogste niveau in Engeland en is naarstig op zoek naar versterkingen. Volgens de Daily Mail zijn The Hammers uitgekomen bij Dost. De spits moet de Londenaren aan doelpunten helpen in de Premier League. West Ham wil 8,8 miljoen euro betalen voor Dost.

Dat is meer dan Wolfsburg tot nu toe over heeft voor de aanvaller van Heerenveen. Dost ligt nog tot 2015 vast bij de Friezen, maar die lijken al rekening te houden met een vertrek van de topscorer. Dost moet bij het West Ham van manager Sam Allardyce mogelijk de concurrentie aan gaan met Ricardo Vaz Té en Carlton Cole.