Valve en Blizzard leggen ruzie om DOTA bij

De onenigheid tussen gamestudio's Valve en Blizzard over het gebruik van de naam DOTA is voorbij. Valve maakt DOTA 2 en Blizzard doopt Blizzard DOTA om tot Blizzard All-Stars. Blizzard mag de naam DOTA blijven gebruiken voor non-commercieel gebruik, zoals door gamers gemaakte maps voor de strategiegames Starcraft 2 en Warcraft 3.

Het was voor Valve en Blizzard vooral belangrijk duidelijkheid te krijgen over het gebruik van de naam. "We willen ons vooral richten op het maken van spellen voor onze fans", schrijft topman Gabe Newell in een verklaring die de twee gamebedrijven maandag naar buiten hebben gebracht.

Blizzard-topman Rob Pardo vindt het niet erg de naam van het nog te verschijnen spel te moeten veranderen. "De nieuwe naam beschrijft het design van ons spel beter", vindt hij. In Blizzard All-Stars komen de bekendste gamepersonages voor uit de drie grote gameseries van Blizzard; Starcraft, Warcraft en Diablo.

De onenigheid over het gebruik van de naam DOTA, dat staat voor Defense of the Ancients, begon vorig jaar november. Valve had de naam geregistreerd, maar volgens Blizzard zou dat voor verwarring zorgen bij gamers omdat DOTA al enkele jaren gespeeld werd als een aangepaste versie van de strategiegame Warcraft 3.