Iglinski winnaar Luik-Bastenaken-Luik

Maksim Iglinki is de winnaar geworden van Luik-Bastenaken-Luik. De Kazak kwam solo over de finish in de laatste voorjaarsklassieker.

Na diverse pogingen kwam de vroege vlucht op naam van  Ista, Cataldo en Geschke . Zij kregen later gezelschap van Habeaux, Bazzana en Honig. De zes kregen een maximale voorsprong van twaalf minuten. Daarna werd onder aanvoering van de Katusha ploeg van Joaquim Rodriquez de voorsprong snel teruggebracht. Na de beklimmingen van de Haute-Levée en de Rosier maakten nog drie renners het sprongetje van het peloton naar de kop. Het verschil werd lang op anderhalve minuut gehouden.

Bij de beklimming van de Redoute hielden de favorieten zich kalm en werd het peloton aangevoerd door de BMC-ploeg van Phillipe Gilbert. Bij de beklimming van de Roche aux Faucons werd Rolland als laatste vluchter opgeraapt en vlak na de top ging Nibali er vandoor. Hij leek lang op weg naar de zege, maar werd in de slotkilometers ingerekend door Iglinksi. Die was samen met Rodriquez ontsnapt uit de achtervolgende groep. Nadat eerst Rodriquez moest lossen kon uiteindelijk ook Nibali het tempo niet volgen.

De sprint om de derde plaats werd gewonnen door Enrico Gasparotto. Bauke Mollema was op de zesde plaats de beste Nederlander.

Uitslag:

# Naam Land Tijd
1 Maksim Iglinski Kaz 6:42.30
2 Vincenzo Nibali Ita + 0.21
3 Enrico Gasparotto Ita + 0.36
4 Thomas Voeckler Fra z.t
5 Daniel Martin Ier z.t
6 Bauke Mollema Ned z.t
7 Samuel Sanchez Spa z.t
8 Michele Scarponi Ita z.t
9 Ryder Hesjedal Can z.t
10 Jelle Vanendert Bel z.t