[EL] Uitslag Atlético Madrid - Valencia

In Madrid is de eerste halve finale wedstrijd tussen Atlético Madrid en Valencia in 4-2 geëindigd. De alles beslissende return zal volgende week in Valencia gespeeld worden.

Atlético Madrid begon goed aan de wedstrijd, wat na achttien minuten resulteerde in een verdiende voorsprong. Door slecht verdedigen scoorde Falcao de openingstreffer. Hierna liet Atlético de teugels wat vieren, waardoor Valencia wat meer in de wedstrijd kon komen. In de laatste seconden van de eerste helft kwam het dan ook langszij door een goal van Jonas.

Na rust nam Atlético het heft weer in handen, wat al snel resulteerde in goals. Bij een vrije trap werd door Valencia de buitenspelval niet goed toegepast waardoor Miranda de thuisploeg weer op voorsprong zette en vijf minuten later vergrootte Adrián de voorsprong.

Het absolute hoogtepunt van de avond viel te beleven in de 78e minuut. Falcao kapte een paar verdedigers uit en knalde de bal snoeihard achter de kansloze Diego Alvez. Hierdoor leek de wedstrijd wel beslist en kon trainer Diego Simeone van Atlético een paar publiekswissels doorvoeren.

Toch lukte het Valencia om de return nog enigszins de moeite waard te maken. Wederom werd er diep in blessuretijd gescoord en bepaalde Costa de eindstand op 4-2.