Mozilla Firefox springt het beste om met RAM

Wordt uw browser trager wanneer u meerdere tabbladen open heeft staan? Wellicht is het verstandig te switchen naar Mozilla Firefox. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat Firefox het beste memory management heeft.

Bij intensief browsen springt Firefox het best om met het geheugen in uw computer. Dit houdt in dat Firefox sneller en stabieler blijft bij intensief gebruik dan de andere browsers die getest zijn. Wanneer er één enkel tabblad met de Google-startpagina geopend is, neemt Internet Explorer slechts 45 MB RAM (Random Access Memory, ofwel het werkgeheugen) in beslag. Chrome en Opera nemen 80 MB in beslag, en Firefox 60 MB.

Wanneer er intensiever gesurft wordt met 15 tabbladen, met onder andere een gepauzeerde video, neemt Firefox 584 MB is beslag. Opera staat op de tweede plek met 760 MB, waarna Chrome 940 MB op de derde plaats komt. Internet Explorer scoort het slechtst met 1056 MB. Ook de versies van Firefox uit het bèta- en Aurorachannel scoren het beste op het gebied van intensief browsen. Het feit dat Firefox open-source is zal hier ook zeker een belangrijke rol in spelen.