Beckenbauer kwaad op Robben

Bayern München-speler Arjen Robben kan in de ogen van clubicoon en erevoorzitter Franz Beckenbauer even helemaal geen goed meer doen. De Zuid-Duitse ploeg ging gisteren met 1-0 onderuit bij koploper Borussia Dortmund, mede dankzij een door de Nederlander gemiste strafschop.

Dortmund heeft dankzij de zege in de Bundesliga zes punten voorsprong op Bayern en kan titelprolongatie met nog vier ronden te spelen bijna niet meer ontgaan. Dit tot verdriet van iedereen bij Der Rekordmeister. "Bij mij geldt de wet dat degene die de strafschop 'veroorzaakt' hem niet neemt. Misschien is die regel afgeschaft of snappen ze die nog niet in Nederland", foeterde Beckenbauer Robben uit op Sky.

"Als ik trainer was geweest, had hij de strafschop niet mogen nemen. We hebben genoeg specialisten die hem hadden kunnen nemen, zoals Schweinsteiger of Kroos", zei Beckenbauer die Robben daarnaast verweet in de slotfase een niet te missen kans toch te missen. Hij denkt dat de titelstrijd nu in het voordeel van Dortmund beslist is. "Dortmund is evenals vorig seizoen de verdiende kampioen. Ze zullen het niet meer uit handen geven."