Rabobank zonder kopman in Amstel Gold Race

Robert Gesink is zondag niet de uitgesproken kopman van Rabobank in de Amstel Gold Race. De Nederlandse formatie hoopt meerdere troeven uit te kunnen spelen. "We hebben vijf of zes renners die als ze in de finale mee voorin zitten, voor een podiumplaats in aanmerking komen", zegt ploegleider Nico Verhoeven.

"We moeten niet tot het laatst blijven wachten, het niet op een sprint laten aankomen. Wat dat betreft moeten we in een eerder stadium een goede positie innemen en onze slag slaan", aldus Verhoeven op de website van de voorjaarsklassieker.

Rabobank rekent in de finale in Limburg vooral op Bauke Mollema, Steven Kruijswijk en Gesink. Die eerste eindigde vorige week als derde in de Ronde van Baskenland, maar Gesink en Kruijswijk reden die koers vanwege ziekte niet uit.

"We hebben de afgelopen dagen weer pittig kunnen trainen", laat Kruijswijk weten. "Ik voel me nu wel goed en hoop dat ik niet al te veel aan conditie heb ingeboet. Ik verwacht er zondag te staan."

De Deen Matti Breschel, de Duitser Paul Martens en de Nederlanders Lars Boom, Bram Tankink en Maarten Tjallingii verschijnen zondag ook aan de start voor Rabobank.


Rabobank zonder kopman in Amstel Gold Race (Foto: Novum)