Bulykin heeft clubs voor het uitkiezen

Dimitry Bulykin kent in principe een heel productief seizoen bij Ajax. Toch is niet iedereen tevreden over de sterke Rus, en de speler zelf heeft ook gerichte toekomstplannen. Ajax haast zich voorlopig niet om met Bulykin in gesprek te gaan, en wil eigenlijk pas na mei met de aanvaller om de tafel gaan zitten.

Het moet er dan echter wel serieus rekening mee houden dat Bulykin tegen die al een aantal andere opties heeft. Allereerst vertelt de Rus over de handelswijze van Ajax: "Dat is logisch en voorspelbaar. Het contract bevat een optie voor één extra seizoen. Dat geeft beide partijen de ruimte om te kiezen."

"Het betekent ook dat met andere clubs kan onderhandelen, maar in mei zal ik met Ajax om de tafel gaan. Dan beslis ik ook over mijn toekomst. Ajax is een topclub, maar ik maak me zorgen over het lage aantal speelminuten die ik krijg. Als ik 22 was zou ik geen twee keer hoeven nadenken over een contractverlenging, maar ik ben 32 en ik wil in het eerste elftal staan", legt Bulykin verder uit tegenover Sovetsky Sport.

Bulykin bevestigt dat hij een aantal aanbiedingen op zak heeft. "Meerdere, waaronder ook clubs uit Rusland. Of ik klaar ben om terug te keren? Voor nu vind ik het nog heerlijk om op perfecte velden te voetballen in mooie stadions. Ik hou van het spelletje en mijn leven hier", besloot de Ajax-spits.