FOK!filmtips van de dag: Poltergeist

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

Vanavond is er een aardige keuze wat betreft films. Te beginnen is om 20:30 op RTL 8 de film Jesse Stone: Thin Ice te zien. Dit Amerikaanse drama uit 2009, onderdeel van een reeks, gaat over politieman Stone die in problemen komt met het stadsbestuur na een schietpartij. Ondertussen wordt er een cryptische brief bezorgd door een moeder wiens kind doodverklaard is. Ze hoopt met de brief voor elkaar te krijgen dat de zaak heropend wordt. En dit gebeurt niet zonder gevolgen.

Op hetzelfde tijdstip is op Net 5 de film Doubt te zien. Deze film uit 2008 heeft onder andere Meryl Streep (The Iron Lady), Philip Seymour Hoffman en Amy Adams in de hoofdrollen. Doubt gaat over een Rooms-Katholieke school in de Bronx. Zuster Aloysius (Streep) komt voor een lastig dilemma te staan als haar collega priester wordt verdacht van het misbruik van een leerling. Zal ze als directrice haar mening geven en hiermee de toekomst voor haar collega kapot maken? Of is het verstandiger om te zwijgen? De film heeft dus een actueel thema en geeft stof tot nadenken.

Eveneens om 20:30, en dit keer op RTL7, is de film Robin Hood: Prince of Thieves te zien. Deze film heeft Kevin Costner in hoofdrol net na zijn doorbraak in Dances with Wolves. Deze film deed het minder goed, maar is toch best het aanzien waard. Robin of Loxley is één van de overlevenden van de kruistochten en brengt zijn tijd door in de gevangenis van Jeruzalem. Hij weet te ontsnappen en wanneer hij na een zware tocht terug in Engeland is hoort hij dat zijn vader is vermoord en dat het volk wordt onderdrukt. Tijd om iets te doen dus. Deze film had met "I do it for you" van Bryan Adams een enorme hit.

Bryan Adams: I do it for you

Diep in de nacht is het tenslotte tijd voor de FOK!filmtip van dag dag: Poltergeist. Deze horror/thriller uit 1982 is met recht een klassieker. Het rustige leventje van de familie Feeling wordt na een verhuizing flink op de proef gesteld: het huis waar ze komen te wonen wordt belaagd door klopgeesten. Deze geesten lijken in eerste instantie vriendelijk, maar worden al snel gemeen en ontvoeren Carol Anne, de jongste dochter van het gezien. Carol Anne, gespeeld door Heather O'Rourke (1975-1988), bevindt zich dan in een parallelle wereld. Haar vader besluit dat dit niet langer kan en roept specialistische hulp in. Poltergeist is, zoals het een horrorfilm betaamt, laat te zien: om 00:45 uur op BBC 1.

Veel kijkplezier!