[Premier League] Vermaelen helpt Arsenal langs Newcastle

Thomas Vermaelen heeft Arsenal een 2-1 zege op Newcastle United geschonken. Diep in de blessuretijd schoot de Belgische verdediger van dichtbij de winnende treffer binnen. In het Emirates Stadium was Newcastle na veertien minuten op voorsprong gekomen door een treffer van Hatem Ben Arfa, maar binnen een minuut was het Robin van Persie die gelijkmaakte.

Waar Arsenal al vijf wedstrijden op rij gewonnen had in de Premier League, maakte de Londense ploeg het zich tegen Newcastle erg moeilijk. De Gunners vielen aan, maar liepen na een klein kwartier tegen een tegentreffer aan. Ben Arfa rondde een aanval van Newcastle af door zijn tegenstander uit te kappen en in de korte hoek raak te schieten.

Binnen de minuut was het alweer gelijk. Van Persie scoorde uit de counter al zijn 26e treffer van het seizoen. In het vervolg van de eerste helft bleef Arsenal gevaarlijker al had Van Persie het ook regelmatig verbaal aan de stok met Newcastle-goalie Tim Krul.

In de tweede helft duurde het tien minuten voordat de wedstrijd weer op gang kwam. Daarna begon een stormloop op het doel van de bezoekers. Tomas Rosicky, Van Persie en Vermaelen waren dichtbij de winnende treffer, maar schoten mis of vonden de uitstekend keepende Krul op hun pad. Vermaelen kreeg in de 95e minuut alsnog de winnende treffer op zijn naam.

Na de 2-1 ontstond er nog een opstootje waarbij opnieuw Oranje-internationals Van Persie en Krul hoofdrolspelers waren. Van Persie kreeg daarvoor geel, Krul kwam met een waarschuwing weg.

Door de zege is Arsenal Tottenham Hotspur, dat derde staat, tot op een punt genaderd en lonkt de Champions League weer voor de ploeg van trainer Arsène Wenger. Het gat met koploper Manchester United is na 28 wedstrijden vijftien punten. Newcastle staat zesde en heeft acht punten minder dan Arsenal.