Groothuis tegen Nuis op 1.500 meter

Stefan Groothuis zal het morgen bij de wereldbekerfinale schaatsen in Berlijn op de 1.500 meter op moeten nemen tegen Kjeld Nuis. Beide Nederlanders komen op basis van hun plaatsen in het wereldbekerklassement uit in de voorlaatste race.

De laatste race zal gaan tussen de Amerikaanse klassementsleider Shani Davis en de Noor Havard Bökko. Mark Tuitert zal het in de achtste rit op gaan nemen tegen de Pool Konrad Niedzwiedzki. Twee ritten eerder rijdt Sjoerd de Vries tegen een andere Pool Zbigniew Brodka, terwijl Koen Verweij de Belg Bart Swings als tegenstander heeft.

De vrouwen komen in actie op de 3.000 meter. De Tsjechische wereldbekerwinnares Martina Sablikova zal het in de laatste rit op gaan nemen tegen de Duitse Claudia Pechstein. Een rit eerder rijdt Diane Valkenburg tegen de Duitse Duitse Stephanie Beckert, terwijl in rit acht Ireen Wüst de Canadese Cindy Klassen tegenkomt. Ook Annouk van der Weijden, Jorien Voorhuis en Marije Joling zullen nog in actie komen.

Daarnaast staan er morgen de 500 meters voor de mannen en de vrouwen op het programma. Bij de mannen staat Tucker Fredericks bovenaan in het klassement. Hij heeft een voorsprong van 99 punten op zijn naaste belager Joji Kato. Bij de vrouwen strijden de Duitse Jenny Wolf (674 punten), de Chinese Yu Jing (660) en de Zuid-Koreaanse Lee Sang-hwa (650) om de zege in het eindklassement. De Nederlanders staan in beide klassementen niet bij de eersten.