'Bestrijding piraterij erger dan piraterij'

Tijdens de Game Developers Conference in San Francisco heeft Markus "Notch" Persson, de ontwikkelaar van Minecraft, in een interview zijn mening gedeeld over het fenomeen piraterij. Volgens Persson gebruiken sommige mensen elk mogelijk excuus om het internet te ruïneren:

"Zelfs als iemand je spel een triljoen keer kopieert dan nog zal je er geen cent aan verliezen," zegt Notch. "Sommige mensen gebruiken dat om het internet te ruïneren."

Met deze uitspraak wordt er vermoed dat Persson het heeft over SOPA dat uiteindelijk is afgewezen in het Amerikaanse Congres. Volgens Persson zou geen enkel zinnig mens een voorstander zijn van SOPA. De Europese tegenhanger van SOPA, genaamd ACTA, stuit ook op hevig protest bij het grote publiek. Wat met ACTA zal gebeuren moet door een rechter beslist worden. 

Markus Persson zegt ook dat hij niet verkeerd begrepen wilt worden. Hij vindt piraterij nog steeds verkeerd maar het is de manier waarop. Hij vergelijkt het met je vriend een idioot noemen als hij iets doms doet. Persson beëindigt het interview door te zeggen dat piraterij nog steeds verkeerd is maar het is zoiets miniem dat je er geen aandacht aan mag schenken.

Markus "Notch" Persson ontvangt op 16 maart een BAFTA-prijs in Londen.

 

Markus "Notch" Persson