Manchester City wil Van Persie aantrekken

Manchester City wil zich voor het komende voetbalseizoen versterken met Robin van Persie. De Nederlander is bij zijn club Arsenal bezig aan een zeer sterk seizoen, iets wat de koploper in de Premier League niet ontgaan is. City wil de Nederlander naar verluidt 260.000 euro per week gaan betalen.

"We zijn altijd geïnteresseerd in goede spelers. Helaas zijn we daarin niet de enige. Ik denk dat iedere Europese topclub Van Persie in de gaten houdt. Van Persie is op dit moment één van de beste spitsen van Europa, samen met Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Sergio Aguero en Mario Balotelli. Hij heeft echt een neusje voor de goal," zei City-manager Roberto Mancini.

Van Persie heeft bij Arsenal een contract dat na deze zomer nog één jaar doorloopt. De Londense ploeg wil de Nederlander graag behouden en is bereid hiervoor ver te gaan. Van Persie zelf wil pas na het seizoen praten over een eventuele verlenging, waardoor er nu kapers op de kust zijn. City is een van de teams die de spits graag in willen lijven en willen hem 220.000 pond per week (260.000 euro) bieden.